Tuesday, July 21, 2009

suara 1 : melayu mudah lupa?

suara 1 : mereka mudah lupa?

suara 2 :it's normal to have happy people forgetting where they come from.

suara 2 :and especially when they feel that the world revolves only around them.


suara 3 : biasa lah. bila someone tu dah happy terlebey mmg la lumrah dia mudah lupa. especially bila dah ada geng. bila sengsorang tu humble ja. bila dah ramai, mula la mendabik dada, "this is me and im doing it myself" and start boycott orang style dunia aku, dunia aku, dunia ngkau, dunia ngkau. cam bagus. blah lah.


suara 2 : jgn biar org2 mcm nie linger in your life. move on and learn to jgn bg muka or layan dah org2 mcm nie.


suara 1 : even if they are your closest friends or family? or worse..

suara 3 : mmg la semua org ada tanggungjawab masing-masing as assigned by God, kan..but kalau org buat dajal kat ngkau..jgn biar org2 mcm nie mengganggu tanggungjawab ko kat Tuhan...beribadat seperti akan mati esok hari, hidup seperti akan hidup selamanya. skip them and move on.

suara 2 : dunia ni luas. ppl don't appreciate you, people look down on you, people make you feel unimportant, lupakan diorg. go and meet other people. but at the same time pray so Tuhan show what is wrong with you. Of course, semua org kena pray so we are always improving ourselves.

suara 3 : yes. in the end, it's between you and God.

suara 2 : people push you away. that's their will. what would you do...lagi nk gagah p dok dekat2? tak payah buang masa.

suara 1 : betul. org2 yg perasan bagus nie mmg annoying. look down on other people mcm diorg la paling bagus. cakap style bagus.

suara 1 : roger federer pun tau humble. baca ja lah interviews dia. tu juara dunia tuh..hmph.


suara 2 : anjing dan kucing mana bergaduh, anjing dan anjing or kucing dan kucing yg bergaduh sesama sendiri. semua qada' dan qadar. jgn lupa tanggungjawab yg Tuhan bagi.

i jumped and as i was falling from the fifth floor, i saw annie on the 4th floor getn beaten by her husband, i saw ron and wife on the 3rd floor shouting at each other, i saw harry screaming over his overdue bills...

..and i thought i had the worst problem.

No comments: